24/7/09

Ο Πρίγκιπας της Περσίας

Τρία arty ποστεράκια από την επερχόμενη παραγωγή της Disney «Ο πρίγκιπας της Περσίας» μας έκαναν να δούμε με άλλο μάτι την απόδραση του cult βιντεοπαιχνιδιού από τις κονσόλες των '80s, με προορισμό τη μεγάλη οθόνη. Ο Τζέικ Τζίλενχαλ του Brokeback Mountain και του Zodiac, η Τζίμα Άρτερτον του επερχόμενου Clash of the Titans που πέρυσι είδαμε και στο πλευρό του τελευταίου Τζέιμς Μποντ και ο βετεράνος Μπεν Κίνγκσλεϊ ποζάρουν στις ασπρόμαυρες αφίσες που ελάχιστα παραπέμπουν στην πολύχρωμη αισθητική του παιχνιδιού και τα obsolete για τα σημερινά δεδομένα γραφικά που εναλλάσσονταν με κάθε κλικ του joycetick. Το όνομα του παραγωγού Τζέρι Μπρουκχάιμερ (ο άνθρωπος πίσω από τους («Πειρατές Της Καραϊβικής» και το «CSI») εγγυάται διαστάσεις προσεγμένης σε κάθε λεπτομέρεια υπερπαραγωγής, ενώ και ο σκηνοθέτης Μάικ Νιούελ δεν είναι νεοφώτιστος στις περιπέτειες φαντασίας, αφού έχει χτυπήσει τη σκηνοθετική του σφραγίδα στο «Κύπελλο της Φωτιάς» της μπλοκμπαστερικής σειράς του Χάρι Πότερ. Ακόμα στο καστ τα ονόματα των Άλφρεντ Μολίνα και Τόνι Κέμπελ.
O Τζίλενχαλ θα ερμηνεύσει τον Ντάσταν, έναν Πρίγκιπα που ζούσε το δέκατο έκτο αιώνα στην Περσία. Ο Ντάσταν πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις του με την Ταμίνα (Τζίμα Άρτερτον) μια δυναμική και εξωτική Πριγκίπισσα, για να εμποδίσουν το μοχθηρό ευγενή Νίτζαμ (Κίνγκσλεϊ) από το να πάρει υπό την κατοχή του την άμμο του χρόνου, ένα δώρο από τους Θεούς που μπορεί να γυρίσει πίσω το χρόνο και να επιτρέψει στον κάτοχο του να κυβερνήσει ολόκληρο τον κόσμο, όπως αναφέρει η επίσημη υπόθεση της ταινίας από τα δελτία Τύπου των στούντιο της Disney.
Τα πόστερ της ταινίας (που δε θα δούμε στις αίθουσες πριν από το 2010) όχι μόνο είναι αισθητικά αντάξια εξωφύλλων περιοδικού (φανταστείτε το close up της Άρτερτον πόσο φυσικά θα προσαρμοζόταν στο cover μιας ιλουστρασιόν έκδοσης), αλλά ξεχωρίζοντας έναν προς ένα τους κεντρικούς ήρωες, μας δίνουν την αίσθηση ότι η ταινία δε θα περιοριστεί σε μια επιπόλαιη action movie προσέγγιση της ιστορίας (αφού όσοι ξέρουν το παιχνίδι επιβεβαιώνουν ότι η δράση είναι ο βασικός πρωταγωνιστής) αλλά θα επιχειρήσει να μας συστήσει και στους χαρακτήρες (- σε αυτό αναμένεται να βοηθήσει και το καλό καστ). Το αν ο Πρίγκιπας (Prince of Persia: The Sands of Time ο original τίτλος) θα καταφέρει να πατήσει στα βήματα της Tomb Raider, ενός ακόμα βιντεοπαιχνιδιού που «του πήγε» ο κινηματογράφος, ή θα εκθρονιστεί από την πρώτη του κινηματογραφική απόπειρα, θα το μάθουμε σε κάποιου μήνες.

http://new.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Free Hit Counter