28/7/09

Ο James Cameron χαρίζει 15 λεπτά από το «Avatar»

Όπως περήφανα δήλωσε ο πολυπράγμων σκηνοθέτης James Cameron (των δύο πρώτων «Εξολοθρευτών» και του «Τιτανικού», μεταξύ άλλων), στις 21 Αυγούστου θα προβληθούν σε διάφορες αίθουσες στις ΗΠΑ και στον υπόλοιπο κόσμο 15 λεπτά από την καινούρια του ταινία «Avatar» και μάλιστα δωρεάν!
Το 15λεπτο απόσπασμα από την ταινία προβλήθηκε ήδη στο συνέδριο Comic Con στο Σαν Ντιέγκο, όπου και ο Cameron έκανε την παραπάνω δήλωση. «Θέλουμε όσοι δεν κατάφεραν να έρθουν στο Comic Con να έχουν τη δυνατότητα να δουν ό,τι είδατε κι εσείς», συμπλήρωσε ο Cameron, «γι’ αυτό θα καταλάβουμε όσα περισσότερα σινεμά μπορούμε στις 21 Αυγούστου».
Το «Avatar» είναι μια περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, όπου μερικοί Γήινοι προσπαθούν να επιβιώσουν σ’ έναν αφιλόξενο πλανήτη που κατοικείται από μια εχθρική φυλή. Η ταινία είναι προγραμματισμένη να βγει στην Αμερική στις 18 Δεκεμβρίου 2009.Εάν ακόμα μέχρι τώρα δεν σας έχει κινηθεί η περιέργεια, να σας πούμε δυο-τρια πράγματα για το «Avatar» που θα σας αλλάξουν γνώμη. Οι κάμερες και τα υπόλοιπα «εργαλεία» που χρησιμοποίησε το συνεργείο του Cameron στα γυρίσματα αποτελούν κυριολεκτικά την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και κατασκευάστηκαν εξολοκλήρου γι’ αυτή την ταινία. Επίσης, για να επεξεργαστούν οι ειδικοί υπερ-υπολογιστές όλα τα στρώματα ψηφιακών εφέ στη διαδικασία του μοντάζ χρειάζονταν τουλάχιστον 2000 ώρες για κάθε δευτερόλεπτο (ναι, δύο χιλιάδες ώρες!). Τέλος, όταν πριν από μερικούς μήνες, μερίδα δημοσιογράφων και ανθρώπων της κινηματογραφικής βιομηχανίας είχαν δει στο Άμστερνταμ ανάλογα αποσπάσματα από την ταινία σε ειδική προβολή, είχαν πει ενθουσιασμένοι ότι το «Avatar» πρόκειται ν’ αλλάξει τον τρόπο που βλέπαμε το σινεμά μέχρι σήμερα. Εσείς, τελικά, τι θα κάνετε στις 21 Αυγούστου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Free Hit Counter