10/7/09

«Καμπάνα» για «τηλεδικηγόρους»

Στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο παρέπεμψε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) τους «ελάχιστους τηλεδικηγόρους», οι όποιοι με αφορμή υποθέσεις, που προκαλούν το πανελλήνιο ενδιαφέρον, «εκθέτουν με την αναξιοπρεπή συμπεριφορά τους το δικηγορικό σώμα».
Ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Παξινός Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο ΔΣΑ αναφέρει ότι "τα Πρωτοβάθμια Πειθαρχικά Συμβούλια, που λειτουργούν στα πλαίσια των Δικηγορικών Συλλόγων, εκτελούν το χρέος τους κατά συνείδηση, παρά τη γενικότερη χαλαρότητα που επικρατεί και αντανακλά και στον τρόπο λειτουργίας των Δευτεροβάθμιων Πειθαρχικών Συμβουλίων και του Ακυρωτικού, που αναιρεί σε μεγάλο βαθμό τον σκοπό ύπαρξης και λειτουργίας των".
Ακόμη, ο ΔΣΑ αναφέρει ότι "είναι απαίτηση των 40.000 Ελλήνων δικηγόρων, οι αποφάσεις της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων και του ΔΣΑ, να τυγχάνουν σεβασμού απ’ όλους τους θεσμικούς παράγοντες που επιλαμβάνονται των πειθαρχικών παραβάσεων των ασχημονούντων δικηγόρων, οι οποίοι, στις περιπτώσεις που τα παραπάνω θεσμικά όργανα αδρανούν, αποθρασύνονται και υποτροπιάζουν".

www.enet.gr

Πράγματι, είναι ελάχιστοι εαν τους συγκρίνουμε με το σύνολο των Ελλήνων δικηγόρων (40000 περίπου)! Βέβαια, το φαινόμενο της αυτοπροβολής δικηγόρων μέσω των ΜΜΕ - για να μη λησμονούμε συγκαταλέγεται και το διαδίκτυο - δεν είναι ούτε πρωτοφανές ούτε πρωτοεμφανιζόμενο για τα ελληνικά δεδομένα. Οφείλεται κυρίως στη δυσλειτουργία και αναποτελεσματικότητα των πειθαρχικών συμβουλίων των δικηγορικών συλλόγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Free Hit Counter