9/7/09

"Σιωπηρή ιδιωτικοποίηση" του Ερρίκος Ντυνάν;Ένα επικίνδυνο για την δημόσια υγεία πείραμα, αποφάσισε να προωθήσει αθόρυβα το υπουργείο Υγείας του Δημήτρη Αβραμόπουλο. Το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, παραχωρεί περίπου τα μισά κρεβάτια του στο Ιατρικό Κέντρο για να γίνει ιδιωτικό μαιευτήριο. ‘Ήδη μέσα στο Ιατρικό Κέντρο του κ. Γ. Αποστολόπουλου, διαφημίζεται με φυλλάδια, η έναρξη λειτουργίας του «Μαιευτικού Γυναικολογικού Κέντρου Γαία» το οποίο θα διαθέτει μονάδες εντατικής θεραπείας, νοσηλείας νεογνών, χειρουργεία, τμήμα γυναικολογικής ογκολογίας, αισθητικής δέρματος κ.α.
Ένα νοσοκομείο που ανήκει στον επιδοτούμενο από το κράτος Ερυθρό Σταυρό και το οποίο υποτίθεται ότι έγινε για την περίθαλψη των φτωχών, μετατρέπεται σε μαιευτήριο πολυτελείας. Και όλα αυτά χωρίς να είναι γνωστό πόσα θα πληρώσει η ιδιωτική εταιρεία για ενοίκιο των εγκαταστάσεων αυτών μαζί με τις αναγκαίες βοηθητικές υπηρεσίες.
Μόλις ολοκληρωθεί το πρώτο αυτό πείραμα, διάφοροι «επενδυτές» του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ετοιμάζονται να εφαρμόσουν την ίδια συνταγή παντού. Κάποια κρατικά νοσοκομεία θα ενοικιαστούν σε ιδιωτικά νοσοκομεία, όπως επίσης και άλλες κρατικές επιχειρήσεις θα παραχωρηθούν τζάμπα, σε ιδιώτες. με το πρόσχημα ότι θα μειωθούν οι κρατικές δαπάνες. Είναι η πολιτική της «χαριστικής ιδιωτικοποίησης» γιατί τουλάχιστον η κανονική ιδιωτικοποίηση προβλέπει ότι οι ιδιώτες πληρώνουν στο δημόσιο ότι αγοράζουν…
Πηγή : www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Free Hit Counter