8/7/09

Θέσεις ... ορθίων σε αεροπλάνα.




Αυθεντία στη διατύπωση «παλαβών» προτάσεων ο πρόεδρος της Ryanair, Μάικλ Ο' Λίρι, Ιρλανδός στην καταγωγή, αλλά... Σκωτσέζος στην τσέπη. Μετά την πρόταση για τουαλέτες με χρέωση, αναζητεί τρόπο για να βάλει στα αεροπλάνα του, θέσεις για όρθιους!
Ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Στίβεν Μακναμάρα, γνωστοποίησε ότι η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους έχει ζητήσει από τη Boeing να επεξεργαστεί ιδέες για ένα σύστημα στήριξης το οποίο θα επιτρέπει σε επιβάτες να ταξιδεύουν χωρίς να κάθονται. "Δεν θα είναι τελείως όρθιοι, θα έχουν κάτι σαν ένα υποπόδιο για να ακουμπήσουν ή να καθίσουν", εξήγησε, περιγράφοντας μια εγκατάσταση, αποτελούμενη από τέσσερις σειρές με τρία υποστηρίγματα που θα φέρουν ζώνες ασφαλείας και θα χωρούν δώδεκα ανθρώπους.
Οι θέσεις αυτές θα δίνονται με έκπτωση 50% ή ακόμη και δωρεάν. Ο εκπρόσωπος της Ryanair υποστήριξε πως και η κινεζική εταιρεία Spring Airlines συζητά με την Airbus για ένα παρόμοιο σύστημα. Η υλοποίησή του φαντάζει, βέβαια εξαιρετικά δύσκολη, καθώς πρέπει να συμφωνήσει η Boeing, αλλά και η ιρλανδική υπηρεσία αεροπλοΐας. Εξάλλου και η πρόταση για τις τουαλέτες με... κερματοδέκτη εγκαταλείφθηκε. Ακόμη όμως και εάν η προσπάθεια δεν ευοδωθεί, η Ryanair πέτυχε έναν μάλλον πιο άμεσο στόχο: ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο γράφουν γι΄ αυτήν και απ' ότι φαίνεται, ο Ο' Λίρι είναι θιασώτης της άποψης ότι δεν υπάρχει κακή δημοσιότητα.
Πηγή : www.enet.gr
Δεν υπάρχει κακή δημοσιότητα, αλλά κακή διαχείριση των οικονομικών μιάς εταιρίας. Στο τέλος, η Ryanair θα βάλει και αυτόματα μηχανήματα αναψυκτικών! Συνδέουν απροκάλυπτα την έννοια "χαμηλό κόστος" με την ασφάλεια των επιβατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Free Hit Counter