10/7/09

Κοτσάνα ρατσιστικού περιεχομένου.

Κατά τη διάρκεια εκπομπής (Fox and Friends) του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου Fox, ο Brian Kilmeade, συμπαρουσιαστής, εκφράζει τη λύπη του, επειδή οι Αμερικανοί προβαίνουν σε "μεικτούς" γάμους, με άλλα λόγια, γιατί επιλέγουν πρόσωπα διαφορετικών εθνικοτήτων ή χαρακτηριστικών άσχετων με το αμερικάνικο "ίδεώδες". Για να θεμελιώσει την τραγελαφική του δήλωση, επικαλείται τις κοινωνίες των Σουηδών και των Φινλανδών, στις οποίες, πάντα σύμφωνα με τον παρουσιαστή, πραγματοποιούνται "καθαροί" γάμοι, δηλαδή αποκλειστικά και μόνο μεταξύ ομοεθνών.
Ανεξάρτητα από το γελοίο περιεχόμενο των συγκριτικών επιχειρημάτων του, ο εν λόγω δημοσιογράφος - δεν είναι βέβαια αποκλειστικό προνόμιο των Αμερικανών - αγνοεί εντελώς όχι μόνο τη δημοσιότητα και την ενδεχόμενη επίδραση των λόγων του σε ανεγκέφαλους τηλεθεατές, αλλά και την ιστορική πορεία του τόπου του ως προς την απόλυτη διασφάλιση των ατομικών δικαιωμάτων, μεταξύ των οποίων τυγχάνει να είναι και η αρχή της ισότητας. Δυστυχώς, όπως προαναφέραμε, τέτοια κατάπτυστα δημοσιογραφικά φαινόμενα δεν περιορίζονται γεωγραφικά. Τείνουν να παγκοσμιοποιηθούν.

Για το επίμαχο βίντεο, βλ. εδώ : http://tempsreel.nouvelobs.com/actualites/vu_sur_le_web/20090709.OBS3673/un_presentateur_de_la_fox_veut_une_societe_pure.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Free Hit Counter